
Su kaçağı duvarların altındaki (sıva altı) ya da yer döşemesinin altındaki bölümlerde bulunan döşeli pimaşları zamanla çatlamalar – kırılmalar oluşturarak suyu dışarı sızdırması neticesiyle oluşur.
Su Kaçağı Neden Olur ve Nasıl Bulunur?
Su kaçakları yanlış tesisat uygulamalarından, kalitesiz döşenen borular yüzünden ya da oldukça eskiyen tesisat döşemelerinden kaynaklanabilir. Bu gibi durumlarda suyun sızdırma noktası eskiden evlerde ya da bürolarda kırma işlemleriyle bulunmaya çalışırken, bu gün gelişen teknolojiler sayesinde bu işlem akustik dinleme cihazları aracılığıyla saniyeler içinde yapılarak sızdıran noktalar anında tespit edilebilmektedir. Yukardan (üst komşulardan akan su) gelen ya da kendi evinizde – büronuzda oluşan çatlaklardan çıkan su sızdırmaları bu cihazlar sayesinde tesisat ustalarımız tarafından anında tespit edilir ve kısa sürede kırıp dökme işlemi gerçekleştirmeden pimaşlarınız onarılır.
Su Kaçağı Tespiti
Su kaçağı saire sahiplerinin korkulu rüyaları arasında yer alan büyük problemler olarak görülürdü eskiden. Üst komşulardan akan, tavanlardan duvarlardan sızan su sızıntıları alt komşuları yılar boyu taciz eder dururdu önceleri. Hatta bu yüzden apartman sakinleri arasında tartışmalar ve bazen de kavgalar bile çıkabiliyordu. Çünkü eskiden su kaçağı tespiti ve onarımı kırılan seramikler, sıvalar, yer karoları v.b. yüzünden çok pahalıya patlardı.
Son Teknolojilerde Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılıyor?
Tesisat konusunda gelinen son noktaları kullanan tesisat firmamız, evlerinizde ya da bürolarda yaşanan su kaçağı sorunlarınızda asla kırma – dökme işlemleri gerçekleştirmez. Teknolojik akustik dinleme cihazları sayesinde suyun akış yönünü ve odak noktasını anında tespit ediyoruz. Bu nedenle de sadece sızıntının bulunduğu seramikler yerinden çıkarılmakta ve altı onarılmaktadır.
Robotla Tıkanıklık Açma İşlemiyle Büyük Masraflara Son!…
Robotla tıkanıklık açmak tıkalı tesisatların tespiti ve açılarak tamir edilmesi konusunda tesisatta gelinen son teknolojik noktalardandır. Evlerimizde lavabo, duş, evye, klozet gibi gerek iç tesisatlarda ya da gerekse de logar gibi dışarda bulunan tesisat döşemelerinde zaman içinde farklı nedenlere bağlı olarak tıkanıklıklar oluşabilmektedir. Farklı boyutlarda pimaş boruların döşenerek kullanıldığı bu tesisat alanları zaman içinde atıklar, dikkatsizlikler yüzünden tıkandığından kullanılamaz hale gelir.
Robotla Tıkanıklık Açma Nasıl Yapılır?
Tesisatlarda oluşan tıkanıklıklar bugün kullanılan gelişmiş tesisat cihazlarının olmadığı zamanlarda her bölmede kırıklar oluşturularak tespit edilmeye çalışılırdı. Oysaki günümüzde tıkanıklıklar tesisat robotları sayesinde kırma yapmadan bulunabiliyor ve açılabiliyor. Bu gibi durumlarda ilk önce nokta atışı için kameralı kablolar tesisatın içine gönderiliyor ve ardından bu görüntü alınırken diğer taraftan da yay helezonlu robot uçlarına uygun aparatlar takılarak tıkanıklığı yaratan atıklar imha ediliyor.
İlginizi Çekebilir;
Doğalgaz Tesisatında Su Kaçağı Var
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN